Verdiep je in de nefs, qalb en 'aql

(Ziel, hart en vestand)Module 1 Training het goede levenJe leert o.a:

 • Waarvoor ben je gemaakt
 • Doelen bepalen en doelen bereiken
 • Gezegend te leven
 • Productiever je dag te vullen
 • Stijgen, stijgen, groeien en ontwikkelen
 • Gefocust iets te maken van je leven, of dat nu een handel is, of thuis of op het werk of met relaties
 • Optimaal je dag te vullen aan de hand van het gebedstijdsplanning
 • Van ongestructureerd naar gestructureerd
 • Van doelloos naar doelgericht
 • Van onproductief tot productief
 • Van falen tot succes
 • Van tijdrovende tot gezegende tijd vulling
 • Van langzaam naar snel
 • Van ambitieus tot ambitieus

Alles uit de Koran en Sunnah. Leer de geheimen van de vooruitgang van onze voorouders, waarom ze groeiden en meesters van de wereld waren, implementeer dit en keer terug naar hun niveau.

Module 2 Studie islamitische psychologie deel 1


In deze studie leer je hoe de psyche van de mens in elkaar zit. Wat zijn de waarheden achter het bestaan van de mens? Wat is het werkelijke doel achter dit leven? Waarom doen we bepaalde dingen zoals we het nu doen? Wat is de werkelijke drijfveer achter ons handelen en denken? Wat zijn de krachten, personen en schepselen die invloed op ons hebben? Zijn er andere werelden naast de zichtbare wereld en hebben de schepselen van deze wereld invloed op ons? Welke werelden bestaan er in de ‘alam al-mulk en de ‘alam almalakut? Welke effect heeft het geloof in Allah op ons gevoelsleven? Wat is het ware effect en de geheimen van het vertrouwen op Allah? Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord in deze studie over de Schepper van de ziel. Helaas is weinig aandacht geschonken door zowel de moslim-geleerden als de westerse geleerden aan de psychologische theorieën die verborgen zijn in de boeken van imam al-Ghazali en andere grote geleerden. Dat komt vooral omdat de spirituele kant van de islamitische wetenschappen is verzaakt. Maar ook omdat bepaalde studenten van de kennis door hun vastklampen aan een bepaalde stroming een taboe hebben gecreëerd rondom bepaalde geleerden. Hierdoor zijn vele kostbare wetenschappen verloren gegaan.

Module 3 De behandeling van de Profeet Mohammad


Heeft de Profeet Mohammad salla Allahu ‘alaihi wassalam werkelijk antwoorden en oplossingen voor de hedendaagse problemen? Als de Profeet gezonden is door de Schepper van de mensen, dan moet zijn (be)handelwijze toch de beste zijn? Hoe heeft de Profeet de beproefden en de zieken behandeld? Hoe heeft hij de zondaars begeleid? Welke instructies heeft hij gegeven en wat was zijn aanpak? De Profeet Mohammad is gezonden als een barmhartigheid naar de gehele mensheid zoals Allah zegt in de Koran: We hebben u enkel gezonden als een barmhartigheid naar de gehele mensheid. In Zijn behandeling van de mensen en de omgang met hen is een waar voorbeeld voor ons. Dit is voor eeuwig en dus is zijn (be)handelwijze voortdurend en niet beperkt aan een tijd of plaats. Daarom is het van belang om in deze tijden waarin verschillende soorten problemen zich verspreid hebben terug te grijpen naar zijn behandelwijze.. De Profeet spreekt uit openbaring. Hij werd aangestuurd, geïnspireerd en soms ook gecorrigeerd door Allah de Verhevene in zijn behandeling. In deze studie leer je welke instructies de Profeet heeft gegeven aan bepaalde doelgroepen en individuen. Dat kunnen mensen zijn met een handicap, de getroffenen, de zieken, schuldenaars zondaars en andere zwakkeren in de samenleving. De studie is niet alleen een verrijking voor de hulpverlener maar ook een bijdrage aan jouw eigen ontwikkeling.

Veel gestelde vragen


Wanneer start en stopt de cursus?

De cursus heeft geen begin en einde. Je kan het op je eigen manier waar en wanneer je maar wilt volgen.

Hoe lang heb ik toegang tot deze cursus?

Je hebt een jaar lang toegang.
Wat vonden andere cursisten...


"Ik heb deze online studieprogramma van Insituut Tarbiya gevolgd en volg het nog steeds met volle tevredenheid. Voordeel van dit programma is dat ik zelf mijn tijden kan indelen wanneer ik aan de studie wil beginnen. Het mooie eraan is dat je de studie onbeperkt kunt herhalen/terug zien. Waardoor je de verkregen kennis goed kunt toepassen in je dagelijkse leven en/of kunt toepassen bij jouw cliënten als coach/begeleider of welke functie je ook maar hebt. Het is een levenswijze waar ik heel veel van geleerd heb en heb nog nooit zo dichtbij Allah swt gestaan SubhanaAllah en dat maakt het nog interessanter en mooier. Omdat alles van Hem komt Alhamdolilah. Het maakt je bewuster van wat je doet, wie je bent en vooral wie je ECHT wilt zijn. Ik heb een hele lange zoek tocht gehad naar mij zelf en heb veel gedaan in persoonlijke ontwikkeling echter vond ik hier wat ik echt nodig heb Alhamdolilah. Ik raad elke moslim elke coach/begeleider of wie dan ook om deze opleiding te volgen als je meer uit je leven wilt halen en als je de tevredenheid van Allah swt wilt behalen. Deze opleiding is Uniek in Nederland en wens oprecht iedereen om de zoetheid van je geloof te proeven.

Verder is de opleiding heel gestructureerd, helder en prettig om te volgen. Om stof te herhalen zet ik heel vaak mijn oortjes in tijdens mijn huishouding of als ik bv onderweg ben in de auto. Je kunt dit overal meenemen beluisteren, bestuderen en zo veel kennis opdoen inshaAllah.

Momenteel ben ik bezig om mijn eigen coach praktijk op te zetten en deze opleiding heeft mij veel handvatten meegegeven en geholpen om de juiste keuze hierin te maken en zal deze gaan toepassen bij mijn coachee inshaAllah.

Aicha,

"De training is goed, helder en online superfijn. Je hebt de tijd om e.e.a in de praktijk uit te voeren, tijd om te reflecteren en echt aan jezelf te werken. Impact door dichterbij Allah (swt) te komen, alles komt van Hem. Verder verdieping in mijn geloof, ik kreeg betere focus, en leerde hoe ik mijn tijd moet besteding, ook de juiste doelen na te streven. De training is een verrijking en verbetering van je leven in deze doenia en voor het hiernamaals. Op allerlei manieren pluk je de vruchten van de lessen. Iedere les is een verrijking tbarakaAllah. Moge Allah u beschermen en helpen meer van dit soort trainingen te geven"

-K. B.

"Ik vond de training echt goed en duidelijk. De powerpoints maken het makkelijker om de lessen te volgen en het studieboek geeft ook structuur. Mijn kennis is vermeerdert Alhamdulilah. Ik heb meer inzichten. Ik heb aantal tips proberen toe te passen.En ik kreeg meer motivatie om mijn doelen te bereiken. Ik zou de training aanraden aan iedereen. Want je leert heel veel belangrijke zaken die je als moslim nodig hebt voor een succesvolle en gelukkige leven in zowel dunya en aghira. Moge Allah baraka geven in jou curcussen

-K. el-Azouti

"Voor mij was het een heel leerzame training Ik heb meer kennis opgedaan alhamdoleiaih om het ook in praktijk toe tempassen inshaallah. Ik heb meer inzichten op bepaalde vlakken om in deze wereld het beste eruit te halen inshaallah. Ik heb gemerkt alhamdoeliah dat ik veel bewuster met alles ben geworde zoals mijn dagindeling en alles eromheen alhamdoeAllah. Deze training is zeker een aanrader voor alle moslims!!! Zodat wij bewuster worden van dat het om het hiernamaals gaat en daarvoor moeten werken inshaallah en niet alleen deze wereld."