Studie islamitische psychologie deel 2

De behandeling van de Profeet bij het oplossen en verhelpen van problemen, ZIjn adviezen en instructiesOver de studie De behandeling van de Profeet Mohamed

Heeft de Profeet Mohammad salla Allahu ‘alaihi wassalam werkelijk antwoorden en oplossingen voor de hedendaagse problemen? Als de Profeet gezonden is door de Schepper van de mensen, dan moet zijn (be)handelwijze toch de beste zijn? Hoe komt het dan dat juist moslims vele problemen hebben? Hoe heeft de Profeet de beproefden en de zieken behandeld? Hoe heeft hij de zondaars begeleid? Welke instructies heeft hij gegeven en wat was zijn aanpak? Deze en nog andere vragen worden beantwoord in deze studie. De Profeet Mohammad is gezonden als een barmhartigheid naar de gehele mensheid zoals Allah zegt in de Koran: We hebben u enkel gezonden als een barmhartigheid naar de gehele mensheid. In Zijn behandeling van de mensen en de omgang met hen is een waar voorbeeld voor ons. Dit is voor eeuwig en dus is zijn (be)handelwijze voortdurend en niet beperkt aan een tijd of plaats. Daarom is het van belang om in deze tijden waarin verschillende soorten problemen zich verspreid hebben terug te grijpen naar zijn behandelwijze. De Profeet spreekt niet uit zichzelf maar uit openbaring. Hij werd daarom aangestuurd, geïnspireerd en soms ook gecorrigeerd door Allah de Verhevene in zijn behandeling. In deze studie leer je welke instructies de Profeet heeft gegeven aan bepaalde doelgroepen en individuen. Dat kunnen mensen zijn met een handicap, de getroffenen, de zieken, schuldenaars zondaars en andere zwakkeren in de samenleving. De studie is niet alleen een verrijking voor de hulpverlener maar ook een bijdrage aan jouw eigen ontwikkeling.

Doelstelling studie

Leer aan de hand van deze studie hoe je problemen kan oplossen en anderen kan helpen hun problemen op te lossen. In dit deel zal de cursist inzicht krijgen in hoe de Profeet Mohamed de mensen heeft behandeld, begeleid en geholpen. Een kans om zelf te ontwikkelen en anderen helpen te ontwikkelen.


Uw instructeur


Jamal EL Mouridi
Jamal EL Mouridi

Salam alaikum warahamtu Allah wa barakatuh, beste broeders en zusters. ALHAMDULILAH EN ALLE VREDE EN ZEGENINGEN MET ONZE PROFEET. We willen met de hulp van Allah deze cursus aan u introduceren. Gemotiveerd door de enorme vooruitgangen van onze voorouders wil ik met u mijn passie delen en ik help graag anderen hun passie te ontdekken. Alle kennis putten we uit de openbaring van Allah de Verheven, Geprezene en de kennis van onze geliefde Profeet Mohamed. Dus alle lof zij aan Allah en alle gunsten, vrede en zegeningen behoren toe aan de Profeet Mohamed.


Klas Curriculum


  De behandeling van de Profeet Mohamed salla Allahu 'alaihi wassalam
Beschikbaar in dagen
dagen nadat u bent ingeschreven

Veel Gestelde Vragen


Wanneer start deze studie?
Deze studie kunt u zelfstandig volgen op elk tijdstip en plaats.
Hoe moet ik deze studie volgen?
Na inschrijving ontvangt u een bericht om een wachtwoord aan te maken waarmee u kunt inloggen in de online school.
Wat heb ik nodig voor deze studie?
Een P.C. laptop, tablet of smartphone. Een rustige ruimte om de les te volgen

Schrijf je hier in. Bij inschrijving voor de Arabische taalcursus krijgt u deze cursus gratis