Studie islamitische psychologie deel 1

Wat leer je in deze studie?

In deze studie leer je hoe de psyche van de mens in elkaar zit. Wat zijn de waarheden achter het bestaan van de mens? Wat is het werkelijke doel achter dit leven? Waarom doen we bepaalde dingen zoals we het nu doen? Wat is de werkelijke drijfveer achter ons handelen en denken? Wat zijn de krachten, personen en schepselen die invloed op ons hebben? Zijn er andere werelden naast de zichtbare wereld en hebben de schepselen van deze wereld invloed op ons? Welke werelden bestaan er in de ‘alam al-mulk en de ‘alam almalakut? Welke effect heeft het geloof in Allah op ons gevoelsleven? Wat is het ware effect en de geheimen van het vertrouwen op Allah? Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord in deze studie over de Schepper van de ziel. Helaas is weinig aandacht geschonken door zowel de moslim-geleerden als de westerse geleerden aan de psychologische theorieën die verborgen zijn in de boeken van imam al-Ghazali en andere grote geleerden. Dat komt vooral omdat de spirituele kant van de islamitische wetenschappen is verzaakt. Maar ook omdat bepaalde studenten van de kennis door hun vastklampen aan een bepaalde stroming een taboe hebben gecreëerd rondom bepaalde geleerden. Hierdoor zijn vele kostbare wetenschappen verloren gegaan. Dat is jammer want de vroegere islamitische geleerden van de zuivere islam waren veel genuanceerder dan tegenwoordig. En nuance en rechtvaardigheid zijn eigenschappen van Allah dus trachten we dat ook na te leven in deze studie.


Wat vinden anderen die training hebben gevolgd?

"Voor mij was het een heel leerzame training. Ik heb meer kennis opgedaan alhamdolilah om het ook in praktijk toe tempassen. Ik heb meer inzichten gekregen om in deze wereld het beste eruit te halen inshaAllah. Ik heb gemerkt alhamdolilah dat ik veel bewuster met alles ben geworden zoals mijn dagindeling en alles eromheen alhamdolilah.Door de training ben ik nu bezig om iets op te starten met de wil van Allah swt.U gaf aan in de les doe waar je goed in bent om daar je creatie uit te halen. Door deze training ben ik me weer gaan ontwikkelen Alhamdolilah. Ik heb mezelf weer gevonden en nu wil ik inshaAllah een kinder kledinglijn opzetten binnen de islamitische richtlijnen. Ik heb alle punten in een schrift opgeschreven en ook telkens wanneer er een nieuwe inspiratie binnenkomt schrijf ik het gelijk op inshaAllah. En subhanAllah ineens zie ik van vele kanten veel barakah op me afkomen wat mij kan helpen voor dit project. Ik ben er ook dagelijks mee bezig. SubhanAllah het lijkt alsof alles zo moet lopen …. Qadr Allah. Allemaal dankzij deze training Deze training is zeker een aanrader voor alle moslims!!! Zodat wij bewuster worden van dat het om het hiernamaals gaat en daarvoor moeten werken inshaAllah en niet alleen deze wereld."

-L.Klaassen

"De training is goed, helder en online superfijn. Je hebt de tijd om e.e.a in de praktijk uit te voeren, tijd om te reflecteren en echt aan jezelf te werken. Impact door dichterbij Allah (swt) te komen, alles komt van Hem. Verder verdieping in mijn geloof, ik kreeg betere focus, en leerde hoe ik mijn tijd moet besteding, ook de juiste doelen na te streven. De training is een verrijking en verbetering van je leven in deze doenia en voor het hiernamaals. Op allerlei manieren pluk je de vruchten van de lessen. Iedere les is een verrijking tbarakaAllah. Moge Allah u beschermen en helpen meer van dit soort trainingen te geven"

-K. B.

"Ik vond de training echt goed en duidelijk. De powerpoints maken het makkelijker om de lessen te volgen en het studieboek geeft ook structuur. Mijn kennis is vermeerdert Alhamdulilah. Ik heb meer inzichten. Ik heb aantal tips proberen toe te passen.En ik kreeg meer motivatie om mijn doelen te bereiken. Ik zou de training aanraden aan iedereen. Want je leert heel veel belangrijke zaken die je als moslim nodig hebt voor een succesvolle en gelukkige leven in zowel dunya en aghira. Moge Allah baraka geven in jou curcussen

-K. el-A.


Schrijf je hier in. We mailen u dan de inloggegevens voor de studies en u ontvangt het studieboek achteraf


Na inschrijving zenden we u het bijbehorend studieboek: "Wie zichzelf kent, kent zijn Heer"Veel Gestelde Vragen


Wanneer starten en eindigt deze studie?
Deze studie start nu en eindigt nooit. Het is een compleet zelfstandige online trainingsprogramma. Je besluit zelf wanneer je eraan begint en wanneer je er mee stopt. Na inschrijven ontvangt u per mail de inloggegevens. Je kunt zelf inplannen hoe en waar je studeert. Daarnaast is om de 2 weken zondags van 10.00-12.00 een online vragensessie direct met de docent in de virtuele klas, waarvoor u ook een link krijgt gemaild.
Wat bereik ik met deze training?
-De beste versie uit jezelf halen -Leren en inzicht krijgen over alle zaken volgens de waarheden van de Koran en sunna -Doelen bepalen en doelen bereiken -Gezegend te leven -Productiever je dag te vullen _Stijgen, stijgen, groeien en ontwikkelen -Gefocust iets te maken van je leven, of dat nu een handel is, of thuis of op het werk of met relaties -Optimaal je dag te vullen aan de hand van het gebedstijdsplanning -Kortom al-Hayat al-Tayiba
Wat als ik niet blij ben met de training?
We hopen dat je nooit ontevreden zal zijn met de training! Maar mocht je toch ontevreden zijn hiermee dan kunt u ons binnen 30 dagen contacteren en dan zullen we kijken wat we voor u kunnen betekenen.
Waarom moet ik betalen voor deze training?
Instituut Tarbiya krijgt geen subsidies of andere soorten bijdragen. We vragen daarom van onze cursisten de studiebijdrage zodat we deze kunnen inzetten en onze tijd kunnen gebruiken om belangrijke studies voor moslimbroeders en zusters te maken. Uw bijdrage is eigenlijk een sadaqa jariya (doorlopende liefdadigheid) want u helpt met u bijdrage belangrijke kennis te verspreiden!

Schrijf je hierin. We mailen u dan de inloggegevens voor de studies en u ontvangt het studieboek en achteraf


Laden…