Islamitische studiebundel

Training het goede leven/Studie islamitische psychologie deel 1 en 2/ Studie in het huis van de Profeet/Fiqh

   Bekijk Promo

Schrijf je hierin. We mailen u dan de inloggegevens voor de studies en u ontvangt de studieboeken achteraf.


Deze studiebundel bestaat uit 7 studies. Een volledige programma van meer dan 60 lessen totaal van 80 uur in de onderstaand interessante topics. Kijk snel naar de inhoud.

Studie 1) Training het goede leven

gestructureerd en doelloos leven naar een doelgericht, ijverig en productief leven gaat. Kom erachter waarvoor je bent geschapen, wat je talenten zijn en hoe je deze kan ontwikkelen. Alles vanuit EEN sura: al-Fatiha.

 • Van lui naar ijverig
 • Van stilstaan tot groei en ontwikkeling
 • Van ongericht naar gefocust
 • Van ongestructureerd naar gestructureerd
 • Van doelloos naar doelgericht
 • Van onproductief tot productief
 • Van falen tot succes
 • Van tijdrovende tot gezegende tijd vulling
 • Van langzaam naar snel
 • Van ambitieus tot ambitieus
 • Kortom al-Hayat al-Tayiba-De beste versie uit jezelf halen
 • Leren en inzicht krijgen over alle zaken volgens de waarheden van de Koran en sunna
 • Doelen bepalen en doelen bereiken
 • Gezegend te leven
 • Productiever je dag te vullen
 • Stijgen, stijgen, groeien en ontwikkelen
 • Gefocust iets te maken van je leven, of dat nu een handel is, of thuis of op het werk of met relaties
 • Optimaal je dag te vullen aan de hand van het gebedstijdsplanning

Studie 2) Studie islamitische psychologie deel 1

In deze studie leer je hoe de psyche van de mens in elkaar zit. Wat zijn de waarheden achter het bestaan van de mens? Wat is het werkelijke doel achter dit leven? Waarom doen we bepaalde dingen zoals we het nu doen? Wat is de werkelijke drijfveer achter ons handelen en denken? Wat zijn de krachten, personen en schepselen die invloed op ons hebben? Zijn er andere werelden naast de zichtbare wereld en hebben de schepselen van deze wereld invloed op ons? Welke werelden bestaan er in de ‘alam al-mulk en de ‘alam almalakut? Welke effect heeft het geloof in Allah op ons gevoelsleven? Wat is het ware effect en de geheimen van het vertrouwen op Allah? Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord in deze studie over de Schepper van de ziel. Helaas is weinig aandacht geschonken door zowel de moslim-geleerden als de westerse geleerden aan de psychologische theorieën die verborgen zijn in de boeken van imam al-Ghazali en andere grote geleerden. Dat komt vooral omdat de spirituele kant van de islamitische wetenschappen is verzaakt. Maar ook omdat bepaalde studenten van de kennis door hun vastklampen aan een bepaalde stroming een taboe hebben gecreëerd rondom bepaalde geleerden. Hierdoor zijn vele kostbare wetenschappen verloren gegaan. Dat is jammer want de vroegere islamitische geleerden van de zuivere islam waren veel genuanceerder dan tegenwoordig. En nuance en rechtvaardigheid zijn eigenschappen van Allah dus trachten we dat ook na te leven in deze studie.

Studie 3) Studie islamitsche psychologie deel 2 De behandeling van de Profeet Mohammad

Heeft de Profeet Mohammad salla Allahu ‘alaihi wassalam werkelijk antwoorden en oplossingen voor de hedendaagse problemen? Als de Profeet gezonden is door de Schepper van de mensen, dan moet zijn (be)handelwijze toch de beste zijn? Hoe komt het dan dat juist moslims vele problemen hebben? Hoe heeft de Profeet de beproefden en de zieken behandeld? Hoe heeft hij de zondaars begeleid? Welke instructies heeft hij gegeven en wat was zijn aanpak? Deze en nog andere vragen worden beantwoord in deze studie. De Profeet Mohammad is gezonden als een barmhartigheid naar de gehele mensheid zoals Allah zegt in de Koran: We hebben u enkel gezonden als een barmhartigheid naar de gehele mensheid. In Zijn behandeling van de mensen en de omgang met hen is een waar voorbeeld voor ons. Dit is voor eeuwig en dus is zijn (be)handelwijze voortdurend en niet beperkt aan een tijd of plaats. Daarom is het van belang om in deze tijden waarin verschillende soorten problemen zich verspreid hebben terug te grijpen naar zijn behandelwijze. De Profeet spreekt niet uit zichzelf maar uit openbaring. Hij werd daarom aangestuurd, geïnspireerd en soms ook gecorrigeerd door Allah de Verhevene in zijn behandeling. In deze studie leer je welke instructies de Profeet heeft gegeven aan bepaalde doelgroepen en individuen. Dat kunnen mensen zijn met een handicap, de getroffenen, de zieken, schuldenaars zondaars en andere zwakkeren in de samenleving. De studie is niet alleen een verrijking voor de hulpverlener maar ook een bijdrage aan jouw eigen ontwikkeling.

Studie 4) In het huis van de Profeet

Leer over hoe je kinderen kan opvoeden vanuit islamitisch perspectief. Vanuit de adviezen en instructies van de Profeet Mohamed salla Allahu alaihi wassalam worden de juiste tools aangereikt voor een geslaagde opvoeding. . Deze cursus is zeker een aanrader voor gezinnen met kinderen maar ook leerkrachten opvoeders en iedereen die met kinderen te maken heeft.

Studie 5) Fiqh, islamitische recht

Je leert de belangrijkste regels in:

 • Reinheid (Kitaab al tahara)
 • De karaaha (afkeuring) van het verwijderen van grijze haren bij bij het bereiken van ouderdom
 • Goede manieren bij het toiletteren (adaab al-khala)
 • Regels bij het gebruik van keukengerei, service enz...
 • De reinheid voor het gebed
 • Al-Gusl (de wassing van het gehele lichaam
 • Al-Salaat (het hoofdstuk gebed)
 • Het vrijwillige gebed (Salaatoe’tatawoe3)
 • Het gebed van de zieke (salaatoe-l-maried)
 • Het gebed om regen te vragen (salaatoe-istisqaa)
 • Het gebed om het vragen van het goede (Salaat-oel-istikhara)
 • Het dodengebed en wetten rondom (Djanaaza)
 • Het djanaazagebed
 • Condoleren, wat moet je zeggen en doenWat vinden anderen die training hebben gevolgd?

"Voor mij was het een heel leerzame training. Ik heb meer kennis opgedaan alhamdolilah om het ook in praktijk toe tempassen. Ik heb meer inzichten gekregen om in deze wereld het beste eruit te halen inshaAllah. Ik heb gemerkt alhamdolilah dat ik veel bewuster met alles ben geworden zoals mijn dagindeling en alles eromheen alhamdolilah.Door de training ben ik nu bezig om iets op te starten met de wil van Allah swt.U gaf aan in de les doe waar je goed in bent om daar je creatie uit te halen. Door deze training ben ik me weer gaan ontwikkelen Alhamdolilah. Ik heb mezelf weer gevonden en nu wil ik inshaAllah een kinder kledinglijn opzetten binnen de islamitische richtlijnen. Ik heb alle punten in een schrift opgeschreven en ook telkens wanneer er een nieuwe inspiratie binnenkomt schrijf ik het gelijk op inshaAllah. En subhanAllah ineens zie ik van vele kanten veel barakah op me afkomen wat mij kan helpen voor dit project. Ik ben er ook dagelijks mee bezig. SubhanAllah het lijkt alsof alles zo moet lopen …. Qadr Allah. Allemaal dankzij deze training Deze training is zeker een aanrader voor alle moslims!!! Zodat wij bewuster worden van dat het om het hiernamaals gaat en daarvoor moeten werken inshaAllah en niet alleen deze wereld."

-L.Klaassen

"De training is goed, helder en online superfijn. Je hebt de tijd om e.e.a in de praktijk uit te voeren, tijd om te reflecteren en echt aan jezelf te werken. Impact door dichterbij Allah (swt) te komen, alles komt van Hem. Verder verdieping in mijn geloof, ik kreeg betere focus, en leerde hoe ik mijn tijd moet besteding, ook de juiste doelen na te streven. De training is een verrijking en verbetering van je leven in deze doenia en voor het hiernamaals. Op allerlei manieren pluk je de vruchten van de lessen. Iedere les is een verrijking tbarakaAllah. Moge Allah u beschermen en helpen meer van dit soort trainingen te geven"

-K. B.

"Ik vond de training echt goed en duidelijk. De powerpoints maken het makkelijker om de lessen te volgen en het studieboek geeft ook structuur. Mijn kennis is vermeerdert Alhamdulilah. Ik heb meer inzichten. Ik heb aantal tips proberen toe te passen.En ik kreeg meer motivatie om mijn doelen te bereiken. Ik zou de training aanraden aan iedereen. Want je leert heel veel belangrijke zaken die je als moslim nodig hebt voor een succesvolle en gelukkige leven in zowel dunya en aghira. Moge Allah baraka geven in jou curcussen

-K. el-A.

Na inschrijving zenden we u de bijbehorend studieboeken: "De zeven sleutels van sura al-Fatiha tot geluk en succes" Islamitische psychologie deel 1 "Wie zichzelf kent, kent zijn Heer". Islamitische psychologie Deel 2 "De behandeling van de Profeet Mohamed." Fiqh al-ibadaat deel 1 en Fiqh al-Ibadaat deel 2.Cursussen die bij de aankoop zijn inbegrepenTraining het goed leven
Leer hoe je van lui, niet gestructureerd en doelloos leven naar een doelgericht, ijverig en productief leven gaat. Alles vanuit sura al-Fatiha.
Jamal EL Mouridi
Studie islamitische psychologie deel 1
Jamal EL Mouridi
In het huis van de Profeet Mohamed salla ALlahu alaihi wassala, deel 1
Leren en inzicht krijgen hoe de Profeet Mohamed sala Allahu alaihi wassalam de kinderen heeft opgevoed
Jamal EL Mouridi
Studie islamitische psychologie deel 2
De behandeling van de Profeet bij het oplossen en verhelpen van problemen, ZIjn adviezen en instructies
Jamal EL Mouridi
Cursus al-Fitan
Beproevingen, grote en en kleine tekenen van het uur. al-Mahdi en Dajjal
Jamal EL Mouridi
(1) Fiqh deel 2
. . . .
Jamal EL Mouridi
€99

Originele prijs:


Veel Gestelde Vragen


Wanneer starten en eindigen deze studies?
Deze studie start nu en eindigt nooit. Het is een compleet zelfstandige online studieprogramma. Je besluit zelf wanneer je eraan begint en wanneer je er mee stopt. Na inschrijven ontvangt u per mail de inloggegevens. Je kunt zelf inplannen hoe en waar je studeert.
Wat bereik ik met deze training?
-De beste versie uit jezelf halen -Leren en inzicht krijgen over alle zaken volgens de waarheden van de Koran en sunna -Doelen bepalen en doelen bereiken -Gezegend te leven -Productiever je dag te vullen _Stijgen, stijgen, groeien en ontwikkelen -Gefocust iets te maken van je leven, of dat nu een handel is, of thuis of op het werk of met relaties -Optimaal je dag te vullen aan de hand van het gebedstijdsplanning -Kortom al-Hayat al-Tayiba
Wat als ik niet blij ben met de training?
We hopen dat je nooit ontevreden zal zijn met de training! Maar mocht je toch ontevreden zijn hiermee dan kunt u ons binnen 30 dagen contacteren en dan zullen we kijken wat we voor u kunnen betekenen.
Waarom moet ik betalen voor deze training?
Instituut Tarbiya krijgt geen subsidies of andere soorten bijdragen. We vragen daarom van onze cursisten de studiebijdrage zodat we deze kunnen inzetten en onze tijd kunnen gebruiken om belangrijke studies voor moslimbroeders en zusters te maken. Uw bijdrage is eigenlijk een sadaqa jariya (doorlopende liefdadigheid) want u helpt met u bijdrage belangrijke kennis te verspreiden!

Schrijf je hier in. We mailen u dan de inloggegevens voor de studies en u ontvangt de studieboeken achterafBezig met laden...